Martes, 05 28 2024

Última actualitzacióDom, 22 Sep 2019 7pm

AULA VIRTUAL - Logopèdia en la gent gran: tècniques i instruments / Logopedia en la tercera edad: técnicas e instrumentos

CURS ON LINE
"Logopèdia en la gent gran: tècniques i instruments / Logopedia en la tercera edad: técnicas e instrumentos"
 
 
A la tercera edat sorgeixen algunes dificultats a nivell logopèdic que es poden veure incrementades després de l'aparició de patologies a nivell cerebral.
En parlar de logopèdia en la gent gran ens referim, no només al diagnòstic de patologies sinó també a la intervenció logopèdica.
L'objectiu d'aquest curs és conèixer tant quines causes poden provocar dificultats en el llenguatge com els qüestionaris d'avaluació i les tècniques d’intervenció.
Alguns d'aquests trastorns que pateixen les persones grans són transitoris i desapareixen o disminueixen. No obstant això, en altres ocasions, el grau de deteriorament ha patit un increment i continua present.
Mitjançant el present curs l'alumne aprendrà a conèixer les diferents àrees cerebrals que es veuen transformades en la gent gran així com les característiques específiques del deteriorament cognitiu i les demències i les dificultats del llenguatge que ocasionen.
Al llarg del curs es coneixeran les diferents tècniques d'estimulació cognitiva i logopèdica que es duen a terme amb la gent gran.
 
Objectius:
- Conèixer tant les causes que provoquen dificultats en el llenguatge en la gent gran, com les tècniques d’intervenció.
- Conèixer les àrees cerebrals que pateixen alguna transformació en la gent gran, així com les característiques del deteriorament cognitiu i com afecten al llenguatge. 
- Aprendre i adquirir eines d’avaluació del llenguatge i tècniques d’estimulació cognitiva i logopèdica per a la gent gran.
 
Programa:
Tema 1. Característiques de l’envelliment cerebral i patologies neuropsicològiques més freqüents.
Tema 2. Trastorns del llenguatge més freqüents en la gent gran.
Tema 3. Intervenció logopèdica en la gent gran.
Tema 4. Avaluació del llenguatge.
Tema 5. Estimulació del llenguatge.
 
Metodologia:
- Metodologia en línia: pdf, fòrum, correu electrònic,...
- Tutorització i atenció personalitzada.
- Avaluació contínua mitjançant les activitats periòdiques i final.
 
A càrrec de: Cristina Castillo Mordillo, psicòloga i logopeda. Té àmplia experiència tant en sessions clíniques en gabinets privats com en logopèdia escolar i en adults, col·laborant en centres educatius tant en l'avaluació com el diagnòstic i tractament de trastorns del llenguatge. 
 
Destinataris/àries: professionals socioeducatius en l'àmbit de la gent gran (educadors/es socials, animadors/es socioculturals, psicòlegs/gues, terapeutes ocupacionals,,...), estudiants i qualsevol persona interessada en el tema.
 
Quan?
Activitat amb matrícula continuada.
 
Idioma: català / castellà (a escollir pel/per la alumne/a).
 
Durada: 80 hores online. Un cop matriculat/da es disposarà d'un termini de 6 mesos per finalitzar-lo; passat aquest temps caldrà renovar la inscripció, en aquest cas amb un descompte sobre el preu original.
 
Preu: 201€ (169€ per a estudiants, persones en situació d'atur i/o associats/ades de TISOC, prèvia acreditació de la situació).
 
Com i quan inscriure's?
Cal fer la inscripció mitjançant el formulari de matriculació que trobareu a la nostra Aula Virtual; un cop feta la inscripció cal fer el pagament de l'import corresponent al nº de compte que us indicarem dins el termini d'una setmana des de la data d'inscripció.
 
 

Contactar

  • 17005 Girona
  • Tel:  972 100 495

 

Está aquí: Home Llistat activitats formatives AULA VIRTUAL - Logopèdia en la gent gran: tècniques i instruments / Logopedia en la tercera edad: técnicas e instrumentos